sâmbătă, 24 noiembrie 2012

"Cu TIA in Spania"

Cine este TIA? Tineret In Actiune...programul Uniunii Europene  care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte.
De acest program am beneficiat si eu in perioada 30.09-06.10 2012, cand am participat la seminarul "Participation and new organizations in youth work", organizat la Madrid.
Experienta traita a fost una de neuitat, de la aterizarea in Madrid si pana la intoarcerea acasa.
In primul rand,am fost placut impresionata de buna organizare a gazdelor. Mancarea, cazarea si atentia acordata participantilor au fost ireprosabile.  
Programul pus la punct de acestia a fost pe masura asteptarilor, fiecare zi fiind dedicata vizitarii si analizarii unor proiecte de implicare sociala. Trebuie sa marturisesc ca spaniolii sunt intr-adevar foarte implicati in viata sociala si in comunitate, iar varsta nu reprezinta un impediment. Am intalnit in proiectele vizitate voluntari de toate varstele, insa ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost cooperarea dintre tineri si varstici in derularea proiectelor comunitare.
Am avut, bineinteles, si momentele noastre de socializare si de vizitare a obiectivelor turistice. Nu poti trece prin Madrid fara sa viziteti Muzeul de arta Regina Sofia, Plaza de Sol, Plaza Mayor si multe altele. 
Pentru ca o astfel de experienta sa fie una perfecta mai trebuie un ingredient: buna cooperare intre participanti. Afirm cu toata sinceritatea ca noi, cei 15 participanti din Romania, Spania, Italia, Lituania, Portugalia si Austria nu doar am cooperat foarte bine pe toata durata desfasurarii seminarului, ci chiar am legat prietenii.
Cu alte cuvinte, a fost o experienta de nota 10!!!!!!!

Cum puteti trai o astfel de experienta? Vizitati site-ul  http://www.tinact.ro/tcp, sectiunea Evenimente si formare unde veti gasi o lista de seminarii nationale si internationale. Alegeti in functie de interesele voastre de formare si nu va faceti griji pentru aspectul financiar, deoarece, in ceea ce priveste evenimentele internationale
costurile de participare vor fi acoperite in totalitate, costurile de transport vor fi acoperite de catre ANPCDEFP pe baza de contract, iar cele legate de subzistenta (cazare si masa) de catre organizatori. Trebuie doar sa contribuiti cu o taxa minima de 10 euro.

Va urez succes tuturor celor interesati!!!!!!

Cristina
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu