miercuri, 18 aprilie 2012

Schimb de experienţă – Part 2


Aşa cum am informat cititorii blogului nostru, la începutul lunii martie 2012 voluntarii Fundaţiei Progress au fost plecaţi într-un schimb de experienţă în Bolton, Anglia. Dat fiind că experienţa a fost una de neuitat, era absolut necesar să existe o continuare a acestui proiect.

Astfel, la aproximativ 2 săptămâni de la sosirea în ţară, mai precis în intervalul 30 martie – 11 aprilie 2012, voluntarii Fundaţiei Progress au fost gazde pentru prietenii lor, voluntarii RV Projects.

În aceeaşi formulă, dar într-un alt context, cele două echipe au contribuit la înfrumuseţarea Grădiniţei nr. 7 din Bistriţa. Sarcina nu a fost una uşoară, deoarece aşteptările au fost mari, însă prin muncă în echipă, dăruire si seriozitate am reuşit să menţinem standardul şi să aducem zâmbete pe feţele copiilor şi ale educatorilor. Personaje precum Tom şi Jerry, Mickey Mouse, Aladin, Albă ca Zăpada sau Pinochio au dau viaţă grădiniţei şi au transformat-o într-un loc de poveste.

Reuşita acestui proiect nu a constat doar în frumuseţea picturilor, ci şi în dezvoltarea relaţiei de prietenie româno – engleză. În acest scop, voluntarii Progress au organizat o seară specială pentru prietenii lor englezi, în care i-au invitat să ia cina în familiile lor. Motivul acestei invitaţii nu a fost unul exclusiv culinar, ci a reprezentat o oportunitate oferită englezilor să afle mai multe despre modul nostru de viaţă. Părerile exprimate în urma acestei experienţe au fost, şi de-o parte şi de alta, pozitive.

Un feedback pozitiv am primit din partea oaspeţilor noştri si în urma vizitelor la Şcolile generale „Ştefan cel Mare” şi „Avram Iancu” din Bistriţa. Fiind îndrumaţi de către profesoarele Cristina Hangea şi Iulia Cihărean, au avut ocazia să vadă cum se desfăşoară în România programul „Şcoala altfel” şi să participe alături de elevi la activităţi care de care mai interesante. Copiii i-au primit cu braţele deschise, la finalul vizitei mărturisind că îi aşteaptă pe englezi în şcoala lor şi cu alte ocazii.

O altă premieră în cadrul proiectului a fost întâlnirea cu primarul municipiului Bistriţa, domnul Ovidiu Teodor Creţu. Scopul acesteia a fost de a atrage atenţia oficialităţilor locale asupra lucrurilor minunate realizate pentru grădiniţele bistriţene în urma parteneriatului RV Projects – Fundaţia Progress. Domnul primar s-a declarat extrem de mulţumit şi chiar a promis că la următorul proiect ne va acorda şi dânsul o mână de ajutor.

Astel, primul schimb de experienţă RV Projects – Fundaţia Progress, se declară a fi un adevărat succes şi credem cu tărie că proiectele următoare vor fi cel puţin la fel de reuşite ca acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu