duminică, 5 mai 2013

Diseminare proiect "Practica profesionala pentru tineri someri"



Proiect "Leonardo da Vinci " la Bistrita

In perioada 03.10.2012 - 16.06.2013 se desfasoara proiectul "Practica profesionala pentru tineri someri", finantat prin programul Învăţare pe tot Parcursul Vieţii  - proiect de mobilitate Leonardo da Vinci şi implementat de Fundaţia Progress Bistriţa.
In cadrul acestui proiect, 2 grupuri a cate 10 tineri someri, cu varste cuprinse intre 18 - 30 ani au beneficiat de un stagiu de practica de 2 saptamani in Anglia, regiunea Cumbria.
La aceasta ora, ambele mobilitati s-au desfasurat cu un feedback pozitiv. Astfel in perioada 03- 16.03.2013 primul grup de 10 tineri someri avand specializarile "constructii civile" si "instalatii electric" au desfasurat activitati in domeniul lor de pregatire profesionala la sediul organizatiei Low Gillertwaithe Field Centre.  Al doilea grup, format din 10 tineri cu o diploma de calificare in specializarile "constructii civile" si "tamplarie" au desfasurat stagiul de practica in aceeasi locatie. Pe langa competentele tehnice dobandite in domeniul de calificare, acestia au dezvoltat abilitati de comunicare in limba engleza si de lucru in echipa. Mai mult decat atat, au avut sansa unica de a vizita obiective de interes turistic din regiunea Cumbria si orasul Manchester cu Trafford Centre si stadionul Manchester United.
La finalul mobilitatii, participantii: Budacan Marian, Catuna Betuel, Cailean Stefan, Coman Ioan, Cozan Emil, Dragus Ionut, Frumos Doru, Jarda Petre, Jderiu Cosmin, Imbuzan Paul, Legian Marius, Moldovan Sorin, Neamti Raul, Peicu Virgil,  Pop Ionut, Retegan Ovidiu, Rus Gicu, Simionca Daniel, Muntean Ioan, Tamas Daniel   au primit un Certificat de Mobilitate European, care sa ateste experienta dobandita.
In organizarea mobilitatii i-am avut parteneri pe deja prietenii Fundatiei Progress, organizatia RV Projects, care au intermediat legatura cu organizatia gazda.




Nu in cele din urma. dorim sa multumim pentru sprijinul acordat in selectia participantilor si in implementarea proiectului, partenerilor locali: Colegiul Tehnic "Grigore Moisil", Colegiul Tehnic "Infoel" Bistrita, Grup Scolar "Forestier" Bistrita si Centrului pentru Tineret Bistrita.




Fundatia Progress este singura responsabila de continutul publicatiei si Agentia Nationala sau Comisia Europeana nu sunt responsabile de nici o modalitate in care ar putea fi folosita informatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu