luni, 18 noiembrie 2013

CONTINUĂM SĂ FACEM PERFORMANŢĂ ŞCOLARĂ LA ORICE NIVEL SOCIALCONTINUĂM SĂ FACEM PERFORMANŢĂ ŞCOLARĂ LA ORICE NIVEL SOCIAL
                                                                        
Fundaţia PROGRESS Bistriţa are plăcerea de a anunţa lansarea oficială a celei de-a doua ediţii a proiectului ”PERFORMANŢĂ ŞCOLARĂ LA ORICE NIVEL SOCIAL”, proiect finanţat prin intermediul programului RAIFFEISEN Comunităţi.
Prima ediţie fiind una de succes cu rezultate bune şi foarte bune pentru elevii implicaţi, am decis să continuăm ceea ce am început. Astfel, în anul şcolar 2013-2014 un număr de 60 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga şi de la Şcoala Gimnazială nr. 7 Viişoara - municipiul Bistriţa - care provin din medii vulnerabile, vor beneficia de meditaţii în regim after school la disciplinele limba română şi matematică. Scopul principal al proiectului este de a ajuta elevii beneficiari să obţină rezultate bune la clasă, la testele de Evaluare Naţională din anul 2014 şi astfel să îşi dezvolte stima de sine care de multe ori poate fi afectată din cauza problemelor sociale pe care le întâmpină. În acelaşi timp, profesorii implicaţi în proiect de la cele două şcoli vor participa la un workshop de folosire a metodelor inovative în predare, iar elevilor li se vor oferi si rechizitele şi culegerile necesare pentru participarea la instruire. Valoarea totală a bugetului este de 28.370 RON, finanţarea RAIFFEISEN comunităţi este de 21.990 RON, restul reprezentând cofinanţare din partea Fundaţiei PROGRESS. În implementarea proiectului vom beneficia de sprijinul Asociaţiei Impact Bistriţa.
Fundaţia PROGRESS este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2002 la Bistriţa, ale cărei domenii principale de activitate sunt tineretul si dezvoltarea comunitară. Fundaţia PROGRESS consideră că educaţia este principalul mijloc prin care comunităţile pot deveni prospere, iar indivizii îşi pot atinge potenţialul maxim de dezvoltare personală şi profesională. Mai multe informaţii despre activitatea noastră pot fi găsite la: www.progressfoundation.ro
Raiffeisen Bank a organizat în 2012 a doua ediţie a programului de granturi Raiffeisen Comunităţi, un program de finanţare a proiectelor locale de dimensiuni mici şi medii în comunităţile în care banca îşi desfaşoară activitatea. Scopul principal al acestei iniţiative este să sprijine financiar sau prin implicare directă (voluntariat, consultanţă), ONG-urile care au proiecte bune şi de interes pentru comunităţile locale. Programul foloseşte platforma de comunicare www.raiffeisencomunitati.ro, unde se găsesc toate informaţiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu