joi, 6 martie 2014

O primavara finlandeza, printre povestiri de argint

Silver stories” (Povestiri de argint) este un proiect finanțat prin programul Leonardo Da Vinci (Transfer de inovatie) ce va fi implementat de Fundația Progress în 2014-2015, în consorțiu cu 7 parteneri din Danemarca, Marea Britanie, Finlanda, Portugalia și Slovenia.

Proiectul își propune să promoveze povestirile digitale ca instrument inovator (și deja verificat în practica) de educație a adulților, determinand adoptarea și integrarea acestuia în practica  specialiștilor din domeniul formării (formatori, educatori, consilieri etc.).

Valoarea proiectului este de aproximativ 350.000 Euro, iar implementarea în Romania va beneficia de o finanțare de 70.000 Euro.

În Romania, “Silver stories” va capitaliza experienta și reteaua de formatori-bibliotecari dezvoltate prin implementarea și extinderea proiectului “Extending Creative Practices” (Extinderea practicilor creative), cu finanțare UE (Grundtvig - 2011-2012), și Digitales, finanțat de Fundația IREX (2013), pentru a realiza 3 tipuri de transfer de inovație.


În perioada 26-28 februarie 2014, un grup de 4 formatori în educaţia adulţilor (Titina Dediu- bibliotecar la Biblioteca Judeteana Galati, Raluca Istrate - bibliotecar la Biblioteca Judeteana Satu Mare şi 2 voluntari ai Fundaţiei Progress) au participat la atelierul“Aplicarea metodologiei de Povesti digitale pentru varsta a4-a”, gazduit de Universitatea de Studii Aplicate Laurea (orasul Espoo, Finlanda).


Grupul de participanti a fost alcatuit din specialiști în training din Portugalia, Slovenia, Danemarca și Marea Britanie, iar intalnirea a avut ca scop transferul de instrumente și know-how privind inițierea persoanelor de vârsta a 4-a (70+) în povești digitale.
Cunoştinţele dobândite vor ajuta la conceperea unui curs pentru specialişti români care lucrează cu această categorie de vârstă şi în special persoane cu boli de memorie (Alzheimer, demenţă).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu